Parterneriat cu Facultatea de Construcții Ovidius - Blog - Euro Vial Residence
Euro-Vial-Residence-Logo

A New Concept of Real Estate

SeriaDezvoltatori exclusiviști Blog Apariții media
euro-vial-residence-building
14 martie 2022

Parterneriat cu Facultatea de Construcții Ovidius

Euro Vial Residence a oferit o nouă serie de burse studenților de la Facultatea de Construcții a Universității Ovidius din Constanța, dorindu-și, astfel, să creeze pe piața muncii oferte pentru tinerii absolvenți.

Parteneriatul dintre compania fondată în 2017 de către Virgil Lixandru și Laurențiu Manta, Euro Vial Residence, și Facultatea de Construcții trece într-o nouă etapă.

Selectați pe bază de interviu, plus probă scrisă, patru studenți ai centrului de învățământ mai sus menționat vor primi timp de trei luni 1.000 de lei lunar în cadrul internship-ului pe care-l vor efectua pe șantierele proiectelor pe care Euro Vial Residence le are în desfășurare.

Anul trecut, Euro Vial Residence a demarat finanţarea realizării unui laborator special de testare a materialelor de construcţii, în cadrul căruia studenţii beneficiază de pregătire specializată, aplicaţii practice, sub supravegherea unei echipe cu experienţă în domeniu. Laboratorul are şi rolul de a genera venituri suplimentare Facultăţii de Construcţii, venituri ce vor fi reinvestite exclusiv în dezvoltarea bazei materiale pentru studenţi.

Totodată, Euro Vial Residence va moderniza sălile de cursuri astfel încât studenții și profesorii Facultății de Construcții să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a-și desfășura activitatea.

"Tot ce putem, resursele noastre pe care le avem le vom dirija către educație", afirmă Virgil Lixandru, unul dintre fondatorii companiei care a luat naștere în 2017.

În 2021 cinci studenți ai aceleiași facultăți au primit o bursă de 300 de euro, timp de trei luni, în urma unei selecții pe bază de interviu.

Absolvenții deveniți proaspeți ingineri au propus soluții inovatoare materializate cum ar fi supravegherea locuinței de pe telefonul mobil sau controlul părții electrice a apartamentului, totul tehnologizat.

“Prin acest parteneriat, ne dorim să menţinem în ţară forţa de muncă tânără, să perfecţionăm tinerii studenţi aspiranţi la un loc de muncă în construcţii, să îi implicăm în practica de pe şantier, să se obișnuiască cu standardele de calitate ridicată pentru ansambluri ce promovează excelenţa în construcţii. Și, apoi, să le oferim un loc de muncă. Nu ne oprim aici! Vom continua sprijinirea studenţilor cu burse în următorii ani”, a precizat Virgil Lixandru, CEO al Euro Vial Residence şi antreprenor cu experienţă în mai multe domenii de business.

Rezultatele parteneriatului dintre dezvoltatorul imobiliar și Facultatea de Construcții a avut efect rapid. Andra Cristinică, absolventă a Facultății de Construcții, lucrează în prezent la Euro Vial Residence, semn că proiectul e unul de succes.

„Am participat la prezentarea proiectului pentru practica studenților în anii terminali, mi s-a părut foarte interesant că cineva are încredere să aducă în firmă tineri și își dorește să investească în acei tineri. Ce am învățat în facultate am aplicat pe șantier, m-am identificat foarte mult pe partea de execuție și am avut oportunitatea să rămân și să fac parte din echipă”, a declarat inginer Andra Cristinică.

Cosmin Filip, decanul Facultății, și-a exprimat satisfacția în privința parteneriatului.

"Reușim prin studenții noștri să ne apropiem mai repede, mai bine de așteptările mediului economic și să fie cei mai buni absolvenți. Pentru studenții noștri e nedefinită limita colaborărilor", a declarat Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții din cadrul Universității Ovidiu din Constanța.

Euro Vial Residence a luat naştere în anul 2017, din pasiunea pentru calitate, profesionalism, eleganţă şi rafinament. Apartamentele sunt complet finisate şi construite printr-o excelenţă de neegalat. Euro Vial Residence s-a remarcat în topul dezvoltatorilor imobiliari prin seria proiectelor rezidențiale de lux cu multiple facilități moderne, un amplasament de excepție si soluții inovatoare: sistemul SmartHome, Euro Vial Residence fiind primul dezvoltator din Constanţa care a implementat acest sistem. Atenția specifică la detalii este principalul atribut, fie că ansamblul este finalizat (SEA ON) sau în stadiul de execuție (LAKE ON).