Smart Energy - Blog - Euro Vial Residence
Euro-Vial-Residence-Logo

A New Concept of Real Estate

SeriaDezvoltatori exclusiviști Blog Apariții media
euro-vial-residence-building
13 septembrie 2022

Smart Energy

Pavilionul Expozițional Constanța, sub atenta organizare a Camerei de Comerț și Industrie, a găzduit în intervalul 19-21 August, evenimentul Smart Energy Expo. La acest eveniment, proiectul Sea On Mamaia a deservit ca și studiu de caz în cadrul work shop-ului marca Euro Vial Lighting, susținut de către Rafael Mărculescu, președintele KNX România.

Conform legislației actuale, noile clădiri trebuie să fie eficiente din punct de vedere energetic.

Construcțiile noi vizate de această lege sunt locuinţele individuale, blocurile multifamiliale, clădirile de birouri și alte tipuri de spaţii. Astfel, art. 17, paragraful (1) din Legea nr. 372/2005 specifică: “Clădirile noi, pentru care recepţia la terminarea lucrărilor se efectuează în baza autorizaţiei de construire emise începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero”, precizează Rafael Mărculescu.

Prezentarea ’’Automatizări în apartamente pentru eficiența energetică’’ a scos în evidență beneficiile de care se pot bucura clienții, la achiziționarea unui apartament în complexul Sea On Mamaia, și anume:


• controlul climatizării- încălzire/răcire

• controlul luminilor

• scenarii și temporizări

• controlul de la distanță prin smartphone


’’Proiectul Sea On Mamaia a reușit să bifeze cu succes procesul automatizării apartamentelor’’, a conchis Rafael Mărculescu, președintele KNX România.